A divat egyfajta szenvedély. Időnként – célközönségtől függetlenül is – képesek vagyunk beleszeretni ruhákba, részletekbe, vagy akár egész kollekciókba. A Daniel Benus 2015 tavaszi-nyári kollekciója pontosan ilyen.
Benus Dani neve régóta nem ismeretlen már a divatszférában. A fiatal dizájner a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte tanulmányait. Dani férfiruha tervezéssel foglalkozik, saját márkáját 2010-ben hozta létre és első kollekciója is ugyanebben az évben látott napvilágot. Egy évvel később már „Az év fiatal divattervezője” címet tudhatta magáénak.
A DanielBenus márka legújabb kampányfotó sorozata a napokban jelent meg. A képek hozzák a Danitól már megszokott színvonalat és profizmust, a tervező ezúttal sem bízott semmit a véletlenre. A fotók Barna Bálint munkáját dicsérik, akiről A hét kreatívja rovatunkban már olvashattatok. A képeken szereplő modell Zahorán Bertold volt, aki olyan márkákkal dolgozott már, mint a Givenchy, a Versace vagy a Tod’s. A hajért Kozma Norbert, a have szalon fodrásza, míg a stylingért Dani barátja és kollégája, Szegedi Kata felelt.
A fotók letisztultak és fekete-fehérek, csakúgy, mint a kollekció darabjai is. A monokróm örök szerelmeseiként mi már ettől elolvadnánk, azonban a részletek precíz kidolgozottságán nem lehet csak úgy átsiklani. A steppelések és díszítő varrások izgalmassá teszik az egyes darabokat.
A lendületes formavilág mellett a kollekció az anyaghasználat tekintetében is figyelemre méltó. A bőr és a gyapjú tökéletes választás, hiszen a klasszikus anyagok és a modern formavilág ötvözése kényelmes, ugyanakkor stílusos darabokat eredményez. A kollekció friss és hordható, amit minden városi férfi a magáénak érezhet.
A márka legfrissebb darabjai már elérhetőek a Daniel Benus Showroomban.
Szöveg: Nagy Zita
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.