Az egyén valódi világa – A legstílusosabb hazai nők 2013-ban

Avatar photo
2014.02.10., 17:30

Az emberek fejében a divat és a stílus fogalma gyakran összeforr, valójában azonban két teljesen különböző dologról beszélünk: a stílus lassan alakul ki, és egyeztethető az egyén saját világával, míg a divat diktál. Meghatároz, utasításokat ad. A férfiak után ezúttal azokat a nőket kerestük, akiknek személyisége a veleszületett jó ízlésből és ösztönös önmegvalósításból ered, akikben ott az eredetiség, akik stílusosak és igazi egyéniségek: dögösek, elegánsak, mókásak, különcök, vagy épp mindegyik. A most következő sorokban a (magazinunk szerkesztői által kiválasztott) 15 legstílusosabb magyar nő kapta a főszerepet. Csapatunkhoz ezúttal Felcser Máté aka RendbenMan a Punnany Massifból, Tomcsányi Dóri divattervező, Igor Deseatnikov stylist, és Gönczy Andrea divatszerkesztő csatlakozott.

Oltai Kata – kurátor

487014_527978593880241_1781559882_n

Oltai Katának, a Ludwig Múzeum ex-kurátorának neve és ide-oda tekergő, pimaszul göndörödő rockabilly fürtjei bármelyik szótárban szerepelhetnének a „vagány” szócikk mellett. A bőrkabát-fetisiszta glam rock lány lehengerlő stílusának legfőbb jellegzetessége, hogy szívesen kombinál fekete-fehér darabokat színes ékszerekkel, vagy párosítja csajos, szűk és mini szereléseit bővebb, maszkulin darabokkal. Rock’n’roll minden nap!

Odett – énekesnő

12587_odett-new

Polgár Odett évekkel ezelőtt elcsábított minket angyalian kislányos hangjával. Mostanra kiforrott stílusú, felnőtt nő lett belőle, így már nem csak egyedi dalaival hódítja meg a szívünket, de fantasztikus ízlésével is. A fiatal lány a letisztult, egyszerű vonalú, lágy, pasztellszínű ruhákat kedveli, és gyakran visel különleges vintage darabokat. Bájos szereléseiből és Odett egész lényéből sugárzik a természetesség, így nem meglepő, hogy listánkon már réges-rég bérelt helye van.

Sena – énekesnő

1175635_10151664989299983_1255442015_n

A zene mindig a szívéből jön, ettől olyan tökéletesen hiteles, természetes és profi. Az underground évek óta Sena nevétől visszhangzik, aki az Irie Maffia énekesnőjeként, és szólókarrierjében is hatalmas sikereket ért el kis hazánkban. Öltözködésében gyakran merít hip-hopos stílusjegyekből, melyeket szívesen vegyít az afrikai törzsi kultúra egyes elemeivel díszített ékszerekkel, színes, mintás ruhadarabokkal. Nem csak fantasztikus ízléssel áldotta meg a sors, de remek előadó is, aki karrierjében és magánéletében egyaránt hű önmagához.

Sándor Szandra – divattervező

tumblr_n0ox9eGCiP1ruddifo1_1280

A Nanushka világszínvonalú tervezéseinek megálmodója, egyben a pasztellszínek és a fekete nagy rajongója a mindig elegáns Sándor Szandra. Azonban nem csak björkösen kislányos arcáért és kifinomult stílusáért vagyunk oda, Szandra márkája ugyanis az egyik első azon feltörekvő brandek közül, amelyeket nem csak a hazai divatrajongók támogatnak szívvel-lélekkel, de amelyekbe az itthoni cégek is szívesen invesztálnak. A Phillip Lim és Isabel Marant által inspirált fiatal designernek nem csak remek ízléséből, de munkájának sikertörténetéből is meríthetünk, s minket is ez ösztönzött arra, hogy listánkon szerepeltessük.

Bocskor Bíborka – énekesnő

1170957_10151861971960390_77517697_n

A magyar alternatív zenei szféra egyik legkarakteresebb egyénisége vitathatatlanul a Magashegyi Underground énekesnője. Bocskor Bíborkát lágy hangja mellett különleges aurájáról és eklektikus stílusáról ismeri az ország. Az erdélyi származású énekesnő szereti keverni és kombinálni a különböző irányzatokat. Öltözködésében is jelen van az a fajta sokszínűség, amely jellemében is megfigyelhető. Visszatérő vásárlója mind a budapesti vintage üzleteknek, mind a kortárs divattervezőknek. Szereti a mintákat és színeket, és kékre festi a haját, ha épp úgy tartja kedve.

Pásztor Anna – énekesnő

1383743_10151621851757657_1542692732_n

Pásztor Anna híresen őrült színpadi sminkjei és különleges ruhái láttán nem tudunk másra gondolni, mint hogy valaki egyszer biztosan a szekrényére robbantott egy cukorkagyárat. Vagány stílusa, extrém ruhadarabjai és brutális frizurái egy punk vadmacska külsejét kölcsönzik neki, miközben az Anna and the Barbies „fülcsiklandó” dallamaitól és egyedi szövegeitől úgy olvad el a szívünk, mint vaj a forró pirítóson.

Berger Dalma – énekesnő

tumblr_man2s2ENIc1rf6ndso1_1280

A Volkova Sisters underground formáció frontembereként ismert fiatal énekesnő kisugárzása egészen magával ragadó. A sejtjeiben van a divat, és annak szeretete. Hófehér haja, különleges szépsége és vonásai belevésődnek az ember agyába. Az éneklés mellett modellként is bizonyított már, a magyar dizájnerek rajonganak érte. Kampányolt a NUBU-val és dolgozott együtt Nanushkával is. Dalma stílusára egyértelműen a minimalizmus és a letisztultság jellemző: a hanyag elegancia képviselője, aki imádja a feketét, a különböző rétegek és textúrák sikkes keveredését. Főként magyar tervezők darabjait viseli, mivel kiemelten fontosnak tartja a hazai ipar támogatását.

Lendvai Lilla – stylist

563663_10151910273948850_865484404_n

Lillát nem csak szuper ízlése miatt kedveljük, hanem többek között azért is, mert munkája során megannyi lánynak, nőnek és idős hölgynek adott útmutatást arra nézve, mit viseljen, ha alma, körte, vagy éppen homokóra alakja van. A jelenleg egy glossy magazin stylistjaként dolgozó fiatal lány ráadásul a tévénézők számára is ismerős lehet, hiszen a Viva TV Randikommandó című műsorának állandó szereplője, tanácsadója volt. A göndör hajjal megáldott hölgyemény saját stílusában a játékos párosítások és dögös darabok híve, és munkái is bővelkednek a Lilla-jellegzetességekben: huncutak, vidámak, sportosak és mindezek mellett eszméletlenül professzionálisak is.

Körmendi Csilla – modell

post-19430-1276448369

Csilla a magyar modellek fehér bőrű, szeplős orrú, vörös hajú Lolitája, aki mint egy gyönyörű, érinthetetlen szobor emelkedik az emberek fölé. Különleges arca, művészi mozdulatai egyediek, és senki máséhoz nem hasonlíthatók. A természetesen gyönyörű, fiatal modell épp e karakteresség miatt kapott főszerepet a USE Unused tavalyi tavaszi-nyári kampányában, és e különleges tulajdonságai miatt szerepelhetett a Venice Valley Stay című klipjében.

Mojzes Dóra – divattervező

mojzes

A hazai feltörekvő tervezők egének egyik legfényesebben ragyogó csillaga. Kollekciói hűen tükrözik a stílusát: vadak, nőiesek, sötétek és merészek. Dóra, aki 2008-ban végzett a MOME textil szakán, egy ideje már jelen van a divatszakmában, jó rálátással és tehetséggel, valamint remek stílusérzékkel rendelkezik. A rock’n’roll inspirálta designer megjelenése a 40-es és 50-es évek glamúrját idézi. Legtöbbször maga is feketét visel, legalábbis ritkán fordul elő, hogy ne lenne rajta legalább egy sötét darab. A feltűnőséget inkább a szabásokban szereti, mintsem a tónusokban. Csipke, selyem, bőr, vagy akár mindez egyszerre. A végeredmény pedig mindig formabontó és szexi. Igazi Femme Fatale.

Kovács Adél – divattervező

_mg_2659

Bár a KEPP Showroom alapítójaként, valamint a NUBU márka designereként elért sikerei miatt elég korán levett minket a lábunkról, e lista összeállításakor a Kovács Adél feje tetején mindig ott ringatózó, kócos kis konty volt a perdöntő. A MOME-n végzett tervezőlány igazi, természetes szépség, aki odáig van a szürke minden árnyalatáért, aki kedveli az egyszerű vonalakat és geometrikus formákat, és aki nem csak játékos összeállításai, de szakértelme alapján is megérdemli, hogy itt legyen.

Sophie Rotas – stylist

6059_baksa-zsofi-200x-d0000B8EE62db37f2901b

A divatszakma szenvedélyes különce, a stylistok vörös ajkú hófehérkéje nem más, mint Sophie Rotas, vagy igazi nevén Baksa Zsófia. A Nero Homme magazint megálmodó fiatal stylist szívét-lelkét beleteszi minden egyes projektjébe, és ha kell, akár a világ végére is elutazik, hogy megvalósítsa álmait és elképzeléseit. Sophie a fekete és a vörös szín, a szegecsek, valamint a bőr szerelmese, az általa kedvelt színek és anyagok pedig nem csak öltözködésében, de divatanyagaiban is újra meg újra feltűnnek, mint a művész finoman elhintett kézjegye a festmény szélén.

Németh Juci, énekesnő

1526291_577312302351698_1868609347_n

Juci igazi „lány a szomszédból” típus. Azt leszámítva persze, hogy az átlagos lány a szomszédból nem alakít zenekart, és nem nyit butikot, hogy aztán – az újrahasznosítás jegyében – a saját keze által válogatott turkálós rucikat árusíthassa benne. Az Anima Sound System és a Nemjuci ex-énekesnője a vintage ruhák hazai királynője, aki ugyanolyan természetességgel viseli a lenyúzott dorkót vagy a nagyi pulóverét, mint a ’80-as évek legklasszabb blézereit, vagy épp egy vadóc bőr minit. Minden amit felhúz, azt a legnagyobb természetességgel viseli, napról napra a legkülönbözőbb variációkban. És Juci pont ettől annyira hiteles és menő.

László Loren – fotós

1385509_756516121032512_1704878485_n

Loren az a fajta ultralaza, nagyvárosi lány, aki szenvedélybe csomagolt hobbija miatt ugyan szem előtt kell, hogy tartsa a trendeket, de eszébe sem jut, hogy divathajhászattal bonyolítsa az életét. Eddigi legnagyobb, egyben legmeghatározóbb projektje, a Mais Monsieur is ezzel az „effortless” lazasággal nevetett a világ arcába, és mutatta meg a romkocsmákban tivornyázó fiatalság grimaszoló oldalát. Ennek a lánynak egy pillanatra sem kell megerőltetnie magát: felkapja anyu vintage farmerdzsekijét, nyakába akasztja a fényképezőgépet, és kész is a hamisítatlan László Loren.

Sármán Nóra – divattervező

11664_sarman-nora-glamour-woty
A fiatal tervezőlány a MOME textil szakán diplomázott, munkáját pedig Rektori díjjal jutalmazták. Első kollekcióját 2011-ben mutatta be, darabjaiból árad a romantika. Nóra, akit munkája során a festészet, a könyvek és más művészek inspirálnak, odavan a csipkékért és hímzett anyagokért, minden mennyiségben. Alkotásai Elie Saab darabjaival vetekszenek, a munkán kívül pedig a hétköznapokban is szívesen viseli saját tervezéseit. Általában a finom elegancia és báj képviselője, aki szereti a fehéret, a pasztellszíneket.

Anez – énekesnő

1375905_560009860739238_694023304_n

Korunk alternatív zenei világának egyik legmeghatározóbb arca kétségtelenül Szalai Anesz, művésznevén Anez. Ő az a lány, akiről messziről látni, hogy igazi művész. Anez, aki a budapesti klubok és szórakozóhelyek, valamint a hazai fesztiválok visszatérő szereplője, éteri hangján kívül extravagáns külsejével is kitűnik. A lenyírt hajú lány stílusa legalább annyira változatos, mint személyisége: hétköznapokon inkább laza, sportos, míg a színpadon olyan, akár egy igazi modern, avantgárd díva. Egyedi stílusával igazi színfolt a hazai zenei életben.

+1 Kocsmár Felícia

foto_kf

A kulcsszó: farmer, farmer, farmer. Feli neve a belvárosi hipszter szinonimája, aki nem retten meg még az anyu szekrényébe rejtett, vintage kincsektől sem. A karakteres arcú szőkeség szereti és követi a divatot, ám közben képes megtartani saját, különleges stílusát és egyéniségét, melynek köszönhetően az utcán sétálva akár száz ember közül is könnyedén ki lehet szúrni. Ő Budapest „fiatal Meryl Streepje”, akinek nem kell a világ másik felére utaznia autonóm stílusért.

Szöveg: Bácskai Júlia, Nagy Zita

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás