Budavári bódulat – Pálinkafesztivál 2010

Avatar photo
2010.10.15., 16:51
Negyedik alkalommal került megrendezésre a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, nem kis örömet szerezve ezzel a gasztronómia iránt érdeklődő, ínyencségekre kiéhezett közönségnek. A rendezvényen a legkülönfélébb gyümölcspárlatok várták az érdeklődőket.
Kóstolhattunk az édes erdei szederből, a karakteres vilmoskörtéből, a lágy kajszibarackból, de a mézes ágyas pálinkák kedvelőinek torka sem maradt szárazon. Magyarország legkiválóbb pálinkafőző mesterei gondoskodtak arról, hogy kellemes bódultsággal zárjuk a napot, és mindehhez a vár magával ragadó hangulata tökéletes környezetet biztosított. Szerencsére az időjárás is jó kedvében leledzett, így a várfalon ücsörögve, kezünkben egy felessel leshettük meg a naplementét. Magyarország különlegességei mellett idén Olaszország mutathatta be nemzeti italát, a grappát. Megkóstoltuk, és bár a magyar pálinkának nincs párja e kerek világon, azért ezt sem vetnénk meg egy-egy nyári éjszakán. De nemcsak a folyékony élvezetforrás kapott helyet az itáliai sarokban, az olasz konyha remekei is hozzájárultak az ízorgiához. És ha már olasz konyha, ki más lehetne a házigazda, mint a magyarországi olasz gasztronómiai nagykövet, Gianni. Feltehetőleg a nem kevés elfogyasztott pálinkamennyiségnek köszönhetően, Gianni minden érdeklődővel barátságosan és közvetlenül beszélgetett el az olasz pálinkázási szokásokról.

Aki a sokadik feles elfogyasztása után úgy érezte, hogy valami könnyedebbre vágyik, az kipróbálhatta az egyre divatosabb pálinkakoktélok egyikét a Rézangyal Koktélbárban. Szokatlan dolog a pálinka long drink-ként szervírozva, valószínűleg erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Minket az utóbbiként ért ez az élmény… A kulináris élvezetek rajongói sem maradtak kielégítetlenül, hiszen a legínycsiklandozóbb kolbász- és szalámikülönlegességekből válogathattak, és természetesen egy igazi hungarikum, az erős paprika sem maradhatott ki a felhozatalból, ami szemet gyönyörködtető füzérek formájában lógott a bódék ablakában. Aki nem az elvitelt választotta, az a helyben készített finomságok közül megkóstolhatta a füstölt, enyhén füstölt, házias, vagy a különleges petrezselymes fehér kolbászt is. Na, beindult már a nyálelválasztás?

Hogy kiteljesedjen a fesztivál hangulat, magyar zenészek szolgáltatták a talpalávalót. Jazztől kezdve a mulatóson át az örökzöld slágerekig minden megtalálható volt a zenei palettán. Az élmény mellett egy „Pálinkafesztivál” feliratú kóstolópohárral is gazdagabb (és jó pár ezer forinttal szegényebb) lett az, aki ellátogatott erre a rendezvényre.

Szerző: Téklesz Rita

Fotó: Budapestinfo

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás