Hozzávalók:
30-40dkg gomba
1 doboz tejszín
1 csokor friss petrezselyem
1/2 csomag spagetti
2 ujjnyi vaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
só
olívaolaj
Amíg a spagettink megfő, addig a mártást is el tudjuk készíteni:
A gombákat vágjuk fel vékony szeletekre és egy száraz serpenyőben kezdjük el megpirítani őket kevés só és bors társaságában. Amikor már helyenként kezd megpirulni a gomba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és dobjuk rá a vajat. A fokhagymagerezdeket is vágjuk vékony szeletekre majd adjuk hozzá az egészhez. A vaj „besűrűsödése” jelzi, hogy eljött a tejszín ideje. Öntsük rá és keverjük jól át, hogy mindenhol átjárja és pár percig lassú tűzön hagyjuk a mártást főni. Nagyjából készen is vagyunk; húzzuk le a tűzről a serpenyőt és egy nagy halom frissen felvágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Tálalásnál az igazán bevállalósak locsolhatnak még rá egy kis frissen facsart citromlevet olívaolaj társaságában, mert úgy az igazi, de természetesen anélkül is fogyasztható. Most, hogy már megvan egy basic recept, lehet hősködni tovább. Hajrá!
Szerző: Hinyenc
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.