Tábortüzes kürtöskalács

Avatar photo
2012.09.25., 19:13

Bár a nyárnak már vége, azért még a kora őszi esték is lehetőséget biztosítanak egy-egy baráti összejövetelhez és egy közös tábortűz melletti sütögetéshez. Ha már unjátok a grillezett húsokat vagy csak valami másra vágytok, akkor próbáljátok ki ezt a receptet!


Tábortüzes kürtöskalács

Hozzávalók 8 darabhoz:

2 1/2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só
1 1/4-ed csésze zsír (vagy helyette vaj)
1/2 csésze tej
kicsivel kevesebb, mint 1/2-ed csésze víz

1 csésze = kb. 240 ml

Ízesítéshez:
vaj
cukor
fahéj
dió
kókusz vagy bármi más amivel megízesítenéd

Keverjük össze egy nagy tálba a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá a zsírt (vagy vajat) és morzsásra gyúrjuk össze. Öntsük hozza a tejet és a vizet, majd gyúrjuk össze.

Ha összeállt a tészta tegyük egy belisztezett deszkára és négyzet alakúra nyújtsuk ki, jó vékonyra.

Ezután vágjunk 8, körülbelül egyforma vastag csíkot belőle, ezeket fogjuk a botokra csavarni. Ha ez kész akkor már csak a sütés van hátra.

Ne a forró tűzbe tartva süssük meg őket, hanem az izzó parázs fölött, és kenegessük be néha vajjal. Amikor már aranybarnára sültek (5-10perc), akkor kenjük be még egyszer vajjal, mielőtt beleforgatnánk a cukorba/dióba/kókuszba, vagy megszórnánk fahéjjal, végül tegyük vissza kicsit a parázs fölé, hogy rákaramellizálódjon a cukor.

Fogyasszátok egészséggel!

Címkék: ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás