Kőváry Péter nem adja alább (egy könnyen tipikusnak is nevezhető) vasárnapi fogásnál: harcba száll egy csirkével, némi gouda sajjtal, szép szelet baconökkel, és egy mesterien kevert alappal. Mi pedig a krumplipürét ajánljuk hozzá – melegen!
PhenoM’eal Kőváry-módra: Sajtos csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók:
2 db tojás
80 dkg csirkemell
20 dkg gouda sajt
40 dkg szeletelt bacon
3 evőkanál liszt
5 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál só
1 mokás kanál vegeta
bors ízlés szerint
A tojásokat a sóval, borssal, liszttel, tejföllel, apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal összekeverjük. A csirkemellet felkockázzuk és a masszához keverjük. Az őzgerincformát vékonyan átkenjük egy kis olajjal, majd baconnel kibéleljük. A csirkemelles masszát beleöntjük a formába, a kilógó bacont pedig ráhajtogatjuk a tetejére. Előmelegített sütőben 170 fokon 45 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítva addig sütjük, amíg a bacon megpirul. Szeletelve, burgonya- vagy zöldségkörettel tálaljuk.
Neo – We Are All Heroes
Agebeat & Kovary – Move it
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.