IGEN! Nyit a fatüzeléses, délolasz pizzás a Madách téren

Avatar photo
2015.12.15., 18:54

De szögezzük le, az IGEN nem a luxusétkezésekre hivatott. Sokkal inkább arra, hogy pár száz forintért részegen vagy józanul a városban, jövés-menés közben tudjunk enni egy olyat, amiért amúgy tényleg kénytelenek lennénk a csizma csücskéig utazni.

Vidó Nóri felnőtt kora hajnalán tisztességes lány módjára beiratkozott az építészkarra. Mindannyiunk nagy szerencséjére a Műszaki Egyetem meghozza a kedvét az embernek ahhoz, hogy háztervezés helyett minden mást csináljon. Így lett belőle bútor-, tányér-, foteldizájner és az egyik első generációs gasztroblogger.

A Moha és Sáfrány blogot 2007-ben azért kezdte, hogy megossza az internettel, mit főzött a haveroknak, a fiúknak, meg saját magának – mindennemű előképzettség nélkül. (Pontosabban állítása szerint a legjobb előképzettséget a Paprika TV-ből lehet megszerezni, szóval az edukáció hiánya talán mégsem pontos.)

Aki szeret és tud főzni, konyhát tervezni, és ittas embereket etetni, az nyilvánvalóan egy saját helyről álmodik. Nem is egyről, hanem minimum ötről. Így hát összeállt a barátaival, Laki Eszterrel, Móricz Kristóffal, Vida Verával, majd később a férjével, Éder Bálinttal, hogy megnyissák az első etetőt.

Nóri azzal kezdte a munkálatokat, hogy kivitte Esztert és Verát Nápolyba, hogy feltérképezzék a délolasz fatüzeléses pizza mikéntjét. Ezután kivett egy megüresedő üzlethelyiséget az egyik kedvenc kocsmája, a Központ mellett, majd rendelt kemencét egy nápolyi mestertől, megkereste a legjobb lisztet, paradicsomot, péklapátot, sajtot, krumplit, hidegburkolatot, hogy másfél évre rá most megnyissa az IGEN-t. Merthogy ez lett a neve időközben egy mocskos szóviccen felbuzdulva.

„A pizza hazájában hagyományosan hajszálvékonyra nyújtják a tésztát, de a kemencében a magas hőmérséklettől megemelkedik, és könnyű, levegős lesz – meséli a tulajdonos. – Az alját a forró kő, a tetejét a láng süti meg, méghozzá szigorúan 60–90 másodperc alatt.”

kemence

A IGEN koncepciója, hogy meghonosítson egy rakás olyan pizzafajtát, ami itthon valamiért nem került be a fősodorba. Hawaii, songoku meg magyaros helyett inkább krumplis-rozmaringos, szarvasgombás, sütőtökös, cukkinis és hasonló, itthon még aliennek számító fajták lesznek.

A helyen a pizzákon túl lesz felfüggesztett rendszer is, miszerint a saját jóllakatásunk mellett vehetünk másnak is enni. A blokkot föltűzzük a falra, aki meg arra jár, és éhes, de nincs rá fedezete, beválthatja a nyugtán szereplő szeletre.

12289768_436790173192533_3788451376852781525_n

Mit harapj?

Krumplis-rozmaringos pizza: IGEN
Észak-olasz: IGEN
Sütőtökös: IGEN
Szarvasgombás: IGEN
Margherita: IGEN
Marinara: IGEN
Pesztós-stracchinós: IGEN

Igyekezz karácsonyig megkóstolni minden IGEN-t, mert az ünnepek után hetente változik a jófajta kínálat, amiről errefelé tudsz majd informálódni.

Címkék: , , , , , , , , , , ,

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
/ Követem a magazint!

Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás