A címben van egy kis átverés, a hozzávalók összeállítása ugyan gyorsan megvan, de szigorúan pihentetni kell legalább 2 órán (vagy akár egész éjszakán) át. Az áfonyát helyettesíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel, az omlós-édes tészta és a savanyú gyümölcsök találkozásánál jobbat pedig nehéz elképzelni.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3/4-ed csésze barnacukor
3/4-ed csésze cukor
fél zacskó vanillincukor
225g olvasztott vaj
2 tojás
1 csésze (fagyasztott) áfonya
1 csésze = kb. 240 ml
Ha a hozzávalókat kimértük, onnantól kezdve körülbelül 5 percet vesz igénybe a sütemény összeállítása, először is egy tálban mixeljük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik, nagyobb tálban pedig először a különféle cukrokat és a vajat keverjük el habverővel, majd a tojásokat hozzáadva is.
Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a lisztes mixet és elegyítsük jól el. Ha a tésztánk összeállt óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.
Majd takarjuk le fóliával és pihentessük hűtőben 2 órát.
Ha ezt sikerült kivárnunk, akkor amíg előmelegítjük a sütőt, addig sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk kis kupacokat, majd kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.