Taiwantól New Yorkig, Münchentől Tokióig világszerte népszerű a bubble tea, mely végre Magyarországon is több helyen kapható, de elkészítheted magad is.
A buborékos tea Tajvanból származik. A ’80-as évek elején Tajvan az „éjszakai piacáról” volt ismert. Ezen a finomságokról híres helyen egy leleményes ember kitalálta, hogy a népszerű tört jég és a tea kombinálásával finom hűsítő italt készít a forró nyári éjszakákra.
Hogy több vevőt vonzzon, a teázó a hűs teát gyümölcs sziruppal keverte. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy rövid időn belül az ital egész Tajvanban elterjedt. Az italt jól össze kell rázni ahhoz, hogy a megfelelő ízt kapjuk. A folyamat során apró buborékok képződnek az ital tetején. Ezért az ital eredetileg „buborékos tea”, azaz „bubble tea” néven terjedt el. Ahogy bővült a piac, az élelmes vállalkozók a tápióka hozzáadásával egy következő szintre emelték az újfajta italt. Érdekes módon a tápióka úgy nézett ki, mint nagyobb buborékok az ital alján. Így még találóbbá vált a „buborékos tea” elnevezés.
Miután szerepelt egy japán TV show-ban, a „buborékos tea” gyorsan terjedt Ázsia-szerte, majd a világ többi részén. A helyi kereslet kielégítése érdekében a buborékos teázók az ital sokféle variációját találták ki a különböző országokban.
Azoknak akik először találkoznak a Bubbleteával, garantáljuk, hogy életreszóló élményben lesz részük. Kezdjük a teával, amely pasztelszíneivel hívogat Téged: rózsaszín, zöld, sárga és még megannyi változat. A Bubbletea egyedi összetevője a tápióka gyöngy: az apró gömböcskék felszíne olyan mintha gumicukrot ízlelgetnénk, a belsejében viszont finom folyadék vár ránk! A gyöngyök nehezebbek a folyadéknál így a pohár aljánál lebegnek egészen addig míg az extra vastag jumbo-szívószálakon elkezdenek szépen libasorban a szádba vándorolni.
Készítsd el magad!
Hozzávalók:
1 csésze erős, hideg zöld tea (vagy gyümölcstea)
a gyöngyfőzéshez még 1/2 liter
1 csésze jég
1/2 csésze tápiókagyöngy
cukor vagy méz ízlés szerint
citrom
Elkészítés:
Megfőzzük a tápiókagyönyöt fél liter teában, körülbelül 10 perc kell neki, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk, ismét szűrjük. Teaszínű, áttetsző gyöngyöcskék lesznek. Ennél az italnál szebb, ha nagyobb szemű tápiókagyöngyöt főzünk.
Shakerbe tesszük a hozzávalókat, és alaposan összerázzuk (a mennyiségeket arányosan osszátok el a shakerbe, ha az nincs, akkor tökéletesen megfelel csavaros befőttesüveg is).
Vastag szívószállal, hidegen fogyasztjuk! Cukorral, mézzel, citrommal lehet ízesíteni.
A Bubbletea nemcsak új ízélményt nyújt, hanem összetevőinél fogva nagyon egészséges, így gyerekek és felnőttek egyaránt bátor szívvel fogyaszthatják. Aki egyszer rákapott a bubbletea ízére az onnantól kezdve vágyni fog rá. Kérj elnézést a kedvenc üdítődtől vagy a kávédtól, mert mostantól a második helyre fogod besorolni.
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.