Milyen egy jó design díj? Helytálló-e, ha a sajtó „design Oscarként” aposztrofálja a Red Dot díjat? Milyen egyéb más szakmai díjakra érdemes odafigyelnünk? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk 2025. április 9-én este a PHENOM-nak is helyet adó Bäse – Creative Clubhouse-ban.
Fotó: Mohai Balázs
Az írás nemcsak a német design díjjal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, de egyúttal számos releváns problémára és anomáliára is rátapintott, amit a szakma képviselői saját bőrükön nap mint nap tapasztalhatnak. A cikk publikálását követően a hazai designszcéna is felbolydult: többek között formatervezők, tervezőgrafikusok, építészek reagáltak Smiló gondolataira. Vagyis elkezdődött a szakmai diskurzus.
Hogy a párbeszéd valódi párbeszéd legyen, Mayer Kitti designteoretikus, az Ed𝒾t formáció egyik alapítója és a frissen nyitott Bäse – Creative Clubhouse megálmodói arra gondoltak, hogy a legegyszerűbb, ha valós fizikai térben folytatódik tovább a megkezdett beszélgetés.
Az estére meghívták a véleménycikk szerzőjét, Smiló Dávidot és Ördögh Lászlót, a Graphasel Design Studio társalapítóját, art direktorát, hogy élőbeszéd formájában kerüljön sor az eszmecserére. Így született meg a BÄSE TALKS szakmai beszélgetés-sorozat első része, amelynek hanganyaga most kikerült az online térbe is.
BÄSE TALKS #01 // Minőségi (?) mutatók: Beszélgetés (nem csak) a Red Dot díjról
Moderátor:
Mayer Kitti – designteoretikus, az Ed𝒾t társalapítója
Meghívott vendégek:
Smiló Dávid – a Paradigma Ariadné társalapítója
Ördögh László – a Graphasel Design Studio art direktora és társalapítója
Partnerek:
Ed𝒾t – Mediating design
ArtHungry – Fogyassz hazai művészetet!
Bäse – Creative Clubhouse Hivatalos | Facebook | Instagram
Ed𝒾t Instagram
Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztató
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.