A zenész júliusban adta ki Angel’s Pulse címmel mixtape-jét, melyen teljesen házilag rögzített számai hallhatóak. Ezeket jellemzően lemezmegjelenései után, amolyan epilógusként veszi fel, és legfeljebb barátoknak mutatja meg őket. Ez alkalommal azonban a nagyvilágot is megörvendeztette ezekkel a dalokkal, és a 2019-es évre még egy egzotikummal készül, ugyanis október 11-én egy komolyzenei albumot jelentet meg Fields címmel, melyet a Grammy-díjas Third Coast Percussion zenekar segédletével rögzített.

A Fields egy kétrészes album lesz, melynek első fejezete, a For All Its Fury tizenegy számból áll, míg a második szekcióban két további zenedarab, a Perfectly Voiceless és a There Was Nothing lesz hallható. A zeneművek mindegyikét Dev Hynes szerezte, és a Third Coast Percussion adja elő.

A zenész a következőket mondta el az album születéséről:

Ez az első alkalom, hogy olyan zenét írtam, amelyet nem én játszok fel, és imádtam az élményt! Mindig is szerettem volna ilyesmit csinálni, és látni, ahogy a Third Coast Percussion előadja ezeket a darabokat, egészen varázslatos volt.

Ez valójában nem is az első alkalom, hogy Hynes klasszikus zenei kitekintést tesz: a New York-i előadó 2017-ben Suite Per il Servo Moro címmel írt egy darabot, és több alkalommal is fellépett Philip Glass zeneszerzővel.

A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Köszönjük, Dazed!